Haber

Bursa Keles’te buğdayın atası için sertifikalı üretim

BURSA (İGFA) –İki yıl önce Bursa’nın dağlık semtlerinde başlayan üretim serüveninde değerli bir boşluk atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘genetiği günümüze ulaşan ve günümüz buğdayının atası sayılan siyez buğdayının yaygınlaştırılması için’ başlattığı projede değerli bir aşamaya gelindi. Proje kapsamında Keles ilçesinde siyez buğdayı üreten 8 çiftçi Organik Tarım Girişimci Belgesi almaya hak kazandı.

Bir yıl süreyle geçerli olan sertifikalarla 100 dekarlık alanda yaklaşık 20 ton organik siyez buğdayı üretilmesi hedefleniyor.

Çiftçilere Organik Tarım Girişimci Belgesi dağıtan Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çelik, özellikle dağlık ilçelerde kırsal kalkınmanın sağlanması ve köyden kente göçün önlenmesi için gerekli tüm çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Yardımcısı Çelik, sertifika almaya hak kazanan çiftçileri tebrik etti.

Hatırlanacağı üzere organik siyez buğday tohumlarını çiftçilerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, hasattan sonra alınan buğdaylardan yapılan siyez ekmeklerini BESAŞ aracılığıyla Bursalıların hizmetine sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu